2.3.2012

Helise taivas


Tässä kuvasarja valokuvailmaisun työpajasta, tehtävänä meillä oli kuvittaa joku näkemänsä uni. Minä olen nähnyt tätä unta usemman kerran ja se on jäänyt selvästi mieleen. Olen siinä jossain todella tiheässä koivikossa ja koitan päästä eteenpäin. Oksat ja risut lyövät minua kasvoille, kaatuilen, kompuroin ja takerrun kiinni kaikkialle, mutta koitan vain taistella eteenpäin. Olen hengästynyt ja haluan epätoivoisesti päästä pois tästä pusikosta. Sitten lopulta pääsen pois ja olen aukeassa paikassa ja pystyn hengittämään. Kuitenkin helpotuksen jälkeen minut valtaa ahdistus ja kaipuu takaisin siihen metsään. En pysty olemaan siellä aukiolla ja minun on pakko palata takaisin siihen tiheään koivikkoon taistelemaan. 

Olisin voinut kyllä kuvata sarjaan enemmän kuvia, sillä nyt se on aika suppea. Mielessä minulla oli sen autiuuden ahdistuksen kuvaaminen, mutta ei siitä tullut hyvää. Ehkä kuitenkin vielä jatkan tätä sarjaa ja tämä oli vain aloitus tälle unen tulkinalle! Erittäin mielenkiintoinen kurssi, pidimme päiväkirjaa, mietimme unia ja tunteita ja otimme joka päivä jonkun kuvan intuitiivisesti. Voisi ottaa tavaksi tuon päivän kuvan. Ei siihen mene kuin sekunti kun suljin kerran laukaistaan.

Mutta tykkään tuosta sarjasta. Itsensä kuvaaminen alaviistosta oli haastavaa ja hyvää itsetutkiskelua. En olekaan ennen tiennyt minkä muotoiset sieraimeni ovat alhaalta katsottuna... Kehuja sain, että sarja on yhtenäinen ja kuvaa untani hyvin. Kuvasarja toimii, mutta tosiaan olisin voinut kuvata vielä hieman enemmän. Myös noita tekstejä mietittiin, että toimisivatko ne paremmin pelkästään kuvateksteinä, ei osana kuvaa. Laitan tähän vielä tuosta viimeisestä kuvasta, josta tykkään eniten, tekstittömän version.


Unessa alla silmäluomiesi
Yötaivas näkymätön säkenöi
Ja vaikka nukut läpi uniesi
Voin nähdä kuinka tähdet kipinöi

 Helise taivas - Vuokko Hovatta (sanat Aulikki Oksanen)
 
"Hae minut takaisin" on kappaleesta Itkevä lintu - Scandinavian Music Group (sanat Terhi Kokkonen)

6 kommenttia:

 1. jotenkin tykkään tuosta kuvasarjasta tosi paljon :) ja tekstit on minun mielestä ihan kivat kun on osa kuvaa eikä pelkästään kuvateksteinä

  VastaaPoista
 2. sulla on ihana blogi!!!

  lauantaimurhetytto.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sinunkin blogisi näytti kivalta, ihanat noi ruskeat kengät mitkä oot ostanut Nellyltä! :)

   Poista
 3. Ihania kuvia sulla! Tuli ittellekki heti semmone olo et kamera kaulaa ja kuvaamaan! :D Löysin muute sun blogiis ku googletin miimikko ja toi sun siskos kuva oli ilmestys :D liityin lukijaks :)

  http://myhomehoods.blogspot.com/

  VastaaPoista