3.4.2014

Terveisiä Tallinnasta

Olin pari viikkoa sitten Tallinnassa kaksi päivää ja ajattelin jakaa teille kuvia tältä reissultani. Kirjoittelen myös muutamia hyväksi havaitsemiani vinkkejä ja juttuja Tallinnasta! Matka alkoi tietenkin laivakyydillä ja voi että miten nautinkaan pelkästään merimaiseman katselemisesta matkan ajan. Oikeasti, en tehnyt matkan aikana juuri muuta kuin katselin merta ja hörpin teetä laivan kahvilassa. Ihanan rentouttavaa matkustamista.


 
Majoituimme perus hyvään Sokos Hotel Viruun ja voin kyllä suositella kyseistä hotellia, vaikka se onkin hyvin tuttu ja turvallinen, ei mitenkään eksoottinen. Parasta hotellissa on ehdottomasti mahtavat maisemat. Suosittelenkin huoneen lunastuksen yhteydessä pyytämään huonetta mahdollisimman korkealta rakennuksesta. Niin me teimme ja pääsimme toiseksi ylimpään kerrokseen! Kyllä siellä kelpasi katsella maisemia ja nappailla muutamia kuvia. Mukavaa ja kätevää on myöskin ostoskeskuksen sijaitseminen samassa yhteydessä hotellin kanssa. Oli kiva jättää ulkotakit shoppailun ajaksi omaan huoneeseen ja viedä tarvittaessa ostoksia huoneeseen säilöön ja jatkaa ostoskeskuksen kiertelemistä.

 

Me skippasimme tällä kertaa Vanhan kaupungin kokonaan ja kävelimme sen muurin viertä kohti rappioromanttista Kalamajaa. Alue on paikoin todella ränsistynyt ja hyvin neuvostoliitonaikainen. Kalamajaan on kuitenkin keskittynyt paljon hyviä ja erittäin halpoja ravintoloita ja erilaisia design-kauppoja, esimerkiksi Estonian Design House. Ymmärsin, että alue on kovin suosittu nuorten ja taiteellisten ihmisten piireissä? Itse tykkäsin ihastella niitä ränsistyneitä taloja ja fiilistellä sitä vanhaa Neuvostoliiton henkeä joka Kalamajasta selvästi huokui. Kalamajaan ei ole keskustasta kuin parin kilometrin matka, mutta sinne pääsee myös kätevästi ratikalla. Ratikkalippu maksaa 1,60€ ja sen voi ostaa kuskilta, tai jos aiot matkustella enemmänkin julkisilla Tallinnassa, kannattaa ostaa älykortti sitä myyvästä kioskista. Täältä löydät lisäinfoa

Itse emme olleet ottaneet tarkemmin selvää etukäteen ratikoiden ja bussien reiteistä, mutta isoimmilla pysäkeillä on selkeät kartat joista voi tarkistaa mikä numero kulkee minnekin. Minä tykkään jotenkin hirveästi kokeilla eri maiden julkisia liikennevälineitä, joten testasimme sekä bussia että ratikkaa, vaikka kuljimmekin lyhyitä matkoja. Bussit olivat melkein samanlaisia kuin Suomessa, kyytiin tallinnalaiset nousevat vain bussin kaikista ovista, sillä matkakortinlukijat ovat ratikoiden tavoin joka oven edessä. Ratikat taas olivat ihan oma kokemuksensa. Kuten ylemmästä kuvasta saattaa nähdä, ratikat olivat aika huonokuntoisen oloisia. Vaunut kirskuivat liikkuessaan hyvin korvia vihloen ja olin onnellinen ettei meillä ollut pitkä matka kuljettavana. Mutta hyvin sillä matka taittui!

Ulkona syöminen oli Tallinnassa paljon halvempaa kuin Suomessa. Esimerkiksi ensimmäisenä iltana tilaamani pääruoka + viini + jälkiruoka + drinkki maksoivat vain vähän päälle 20€. Tietysti myös kalliimpia paikkoja Tallinnasta löytyy myös, mutta itse olin erittäin tyytyväinen testaamiemme ravintoiloiden hinta-laatusuhteeseen. Tämän ensimmäisen illan ravintolamme valitsimme Tallinnan 50 parhaan ravintolan listaukselta ja valintamme oli sijalla 30 keikkuva Sfäär.  Paikka oli aivan mahtava, juuri sellainen ravintola, jossa minä viihdyn! Ravintola oli aivan mahtavasti sisustettu ja siellä soi hyvä musiikki. Ja samoissa tiloissa toimii myös pieni kauppa, joka myy tyylikkäitä vaatteita, asusteita yms. Harmi, kun kauppa oli jo mennyt kiinni ravintolassa ollessamme, mutta kurkistelin sen puolelle ja ihastelin mm. kauniita nahkakenkiä. Ravintolalla on myös erittäin kattava viinivalikoima ja ilmeisesti sieltä sai ostaa pullon myös kotiinviemiseksi. Ruoka oli hyvää ja varsinkin jälkiruuan asettelu oli erittäin taidokas, katsokaa kuvaa ruokakollaasista ala oikealla.

Kuten aiemmin mainitsin, ravintolat ovat hyvin edullisia Kalamajassa. Itse kävimme Bar Bistro Kukekessa, joka oli myös erittäin miellyttävä kokemus! Kukekea voisin myös hehkuttaa erittäin halvaksi ja laadukkaaksi ruokailupaikaksi. Itse söin maailman parhaan falafel-annoksen ja maksoin siitä vaivaiset 7,50€. Siskoni söi sitruunaisen kana-annoksen joka oli hinnaltaan vain 8€. Tällä kerralla jälkkärille ei minun vatsaani jäänyt tilaa, vaikka parin euron kookkaat kakkupalat houkuttivat kyllä kovasti.

Sellainen Tallinnan reissu! Voin kyllä suositella Tallinnaa lämpimästi, olen vieraillut siellä nyt kaksi kertaa ja tuntuu että sieltä löytää aina jotain uutta. Tallinna on hauskasti tuttu, mutta kuitenkin vieras paikka. Osa asioista on niin samanlaisia kuin koto-Suomessa, mutta osa taas niin erilaisia ja erikoisia. Tallinnan matka siis tyydyttää hyvin pienen matkustuskuumeen, ainakin hetkeksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti