19.6.2012

STRANGERS IN THE UK

Ajattelin nyt näin valmistumiseni jälkeen viimein esitellä opinnäytetyöni. Olin siis huhtikuussa viikon Isossa-Britanniassa, Brightonissa ja Lontoossa kuvailemassa tuntemattomia ihmisiä oppariini. Muita kuvia reissulla tuli otettua tuhottomasti ja niitäkin tulette luultavasti vielä jossain vaiheessa näkemään täällä blogissa.

Lopullinen valmis työni oli nämä kuusi kuvaa 30x40cm kehyksiin kehystettynä ja kuvat toimivat ehkä paremmin tässä muodossa, kuin näin digitaalisina. Aluksi aion laittaa kuvat tänne blogiin ilman noita taustareunuksia, mutta sitten ajattelin lopulta näyttää kuvat sellaisina kun ne ovat valmiissa työssänikin. Halusin kuviin nuo taustakuvat tuomaan jotain lisäinformaatiota Englannista ja tukemaan pääkuvia. Ilman noita kuvareunuksia kuvat näyttivät aika tavallisilta ja ne tuovat mielestäni kuviin hyvän pienen lisän.Kuten mainitsinkin, kaikki kuvattavani olivat tuntemattomia ihmisiä, joilta vain kysyin luvan kuvaamiseen ja yhtä ihmistä varten käytin vain noin 10 ruutua, eli ajallisesti jonkun yhden minuutin. Kuvaaminen jännitti minua aluksi kovasti ja parina ensimmäisenä päivänä en uskaltanu kuvata ketään, vaikka näinkin monta mielenkiintoista ihmistä. Kynnys vieraalle ihmiselle juttelemiseen vieraalla kielellä oli suurempi kuin kuvittelin. Viimein kuitenkin sain itseäni niskasta kiinni ja rohkaistuin tämän tupakkaa polttelevan naisen nähdessäni. Hän oli mielestäni erittäin kauniin näköinen Camdenin puistonpenkillä istuessaan ja mielestäni sain tämän hetken aika hyvin tallennettua kuvaan. 

Sitten olinkin voittanut pelkoni tuntemattomia kohtaan ja kohta kyselinkin monia ihmisiä kuvattavikseni ja uusia naamoja alkoi tallentua muistikortille hyvällä tahdilla. Britit olivat erittäin ystävällisiä ja suostuivat auttamaan tällaista valokuvaajan alkua projektissaan. Mielenkiintoisia ihmisiä näkyi vaikka kuinka ja tässä onkin vain murto-osa siitä, minkälaisia ihmisiä Briteissä näin.


 Tämä suloinen pari löytyi myös Camdenista, he näyttivät mielestäni erittäin ihanilta yhdessä.


Iloinen hymypoika ei ollut niin kovin iloisen näköinen kun otin hänestä ensimmäiset kuvat. Sitten vain heitin vähän jotain "why so serious?" -läppää ja heti alkoi ihana nauru ja valkoiset hampaat paljastivat valoisan hymyn.


Nämä tytöt olivat aivan ihania ja hymyileviä! Molemmilla on myös mielestäni erittäin kiva tyyli pukeutua.


Tämä suloinen kukkaistyttö oli herttaisin kuvattavani Briteissä! Hänellä on aivan ihana kukkaseppele, joka kiinnitti heti huomioni. Osaisinpa itsekin tehdä tuollaisen.


Viimeisenä aamuteellä oleva hauska pappa, jolla ei näyttänyt olevan ollenkaan hampaita suussa ja puheesta oli todella hankala saada selvää. Jos oikein kuulin, hän yritti kysyä liittymään seuraansa teelle.Kuvasarjan tekeminen oli mielenkiintoista ja opin taas hiukan lisää itsestäni kuvaajana. Minun pitäisi kuvata enemmän vieraita ihmisiä ja oppia hieman vielä sosiaalisemmaksi. Yritän jatkossakin ihan täällä Suomessakin mennä rohkeasti juttelemaan jos näen jonkun mielenkiintoisen ihmisen, jota voisin kuvata. Varokaa vaan katujen tuntemattomat, minä ja kamerani olemme liikkeellä!!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Välillä mietin että olisi pitänyt kysyä heidän nimensä, mutta sitä on nyt jälkikäteen vaan kiva pohtia ja arvailla :)

   Poista
 2. Erikoista, mut mun mielestä varsinkin tuo ylin näyttää näin diginä paremmalta kuin tulosteena, vaikka yleensä vaikutus on päinvastainen! Upeita kuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, aika hassua! :D Itse en kyllä huomannut tuollaista eroa printtiä katsellessa, mutta ehkä oon katellu noita kuvia jo niin paljon :D Mutta kiitosta vaan :)

   Poista
 3. Häiritsevästi melkein kaikilla oli tupakki kädessä. Pisti silmään! Terkuin uusi lukijasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekin huomasin tuon vasta myöhemmin ja se häiritsee minua myös :D Jotenkin sitä ei kuvaustilanteessa tajunnut, tupakoivat ihmiset näyttivät silloin vain mielenkiintoisilta ja helposti lähestyttäviltä :D Kiitos kommentista ja tervetuloa seuraamaan :)

   Poista